Ημερίδα για τα 10 χρόνια του θεάτρου «playback» στην Ελλάδα

Posted by

Ημερίδα Playback #2Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τότε που ο ήρθε το θέατρο playback στην Ελλάδα (2004) οργανώθηκε μια ημερίδα με στόχο να ενημερωθεί το κοινό για τα 10 χρόνια πορείας του συγκεκριμένου φαινομένου, την ιστορία της ομάδας Playback Ψ, της πρώτης επαγγελματικής ομάδας θεάτρου playback στην Ελλάδα και να έρθει σε επαφή με άλλες ομάδες θεραπευτικού θεάτρου.
Ο φιλόξενος χώρος του «Παλμού» (Κλεισθένους 3, Πλατεία Κοτζιά) και το ξενοδοχείο Fresh (ακριβώς απέναντι) υποδέχτηκαν τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και γέμισαν τα Εργαστήρια και τις Ομιλίες στους δύο αυτούς χώρους αντίστοιχα. Οι εισηγήσεις σε τίτλους: «Παλμός – δέκα χρόνια θεραπευτικού θεάτρου», «Προφορική αφήγηση, ιστορία και θέατρο», «Το θεραπευτικό θέατρο στις μέρες μας», «Θέατρο και Κοινωνία», «Εμπειρίες ομάδων θεάτρου playback απ’ την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», «Θέατρο Playback: η πλευρά του καλλιτέχνη», «Θέατρο Playback: η εμπειρία του κοινού», «Προβολή video από παραστάσεις της ομάδας Playback Ψ». Παράλληλα, στο χώρο του «Παλμού» έτρεξαν τα παρακάτω εργαστήρια: «Ξετυλίγοντας το νήμα με τις ιστορίες/γνωριμία με το θέατρο playback», «Καθρεφτίζοντας τη θεραπευτική πρακτική/τεχνικές playback στην εποπτεία θεραπευτών», «Από την ιστορία μου, στην ιστορία μας/εξελίσσοντας τη σχέση με το θέατρο playback» και «Το θέατρο ως χώρος πρόβας για την πραγματικότητα/γνωριμία με το θέατρο του καταπιεσμένου».
Διακεκριμένοι ομιλητές έλαβαν το λόγο, υπεύθυνοι των εργαστηρίων προχώρησαν σε δράσεις.
Μετά από 10 χρόνια δουλειάς και αφοσίωσης σε ένα αντικείμενο όπως το συγκεκριμένο είδος θεάτρου, οφείλαμε να διοργανώσουμε μια τέτοια ημερίδα.
Και… σε επόμενες!
Φωτογραφικό υλικό απ’ την Ημερίδα της 11ης Ιανουαρίου 2015 θα βρείτε πατώντας εδώ!