Ένα βιβλίο για τη Δραματοθεραπεία

Posted by

Το βιβλίο του Λάμπρου Γιώτη Dramatherapy Performance and Schizophrenia διατίθεται ήδη στην αγορά από το Δεκέμβριο του 2016 και αποτελεί έναν χρήσιμο σύμβουλο για όσους ασχολούνται με το δράμα, την ψυχοθεραπεία και τις κοινωνικές επιστήμες, καθώς επίσης και με όποια άλλη ευρύτερη περιοχή στην οποία αυτά τα είδη διασυνδέονται. Εκτός από τα παραπάνω, το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε ερευνητή, σε κάθε επαγγελματία ή σπουδαστή που ασχολείται με τις θεραπείες μέσω τέχνης.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae12Στο βιβλίο παρουσιάζεται και αναλύεται η Δραματοθεραπευτική Απόδοση (Dramatherapy Performance), ένα εξειδικευμένο εργαλείο θεραπευτικής δουλειάς με ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια και περιλαμβάνει τη δημιουργία από τους θεραπευόμενους μιας παράστασης μέσω θεραπευτικής διαδικασίας και την παρουσίασή της σε προσκεκλημένο κοινό. Επιπλέον, κατασκευάστηκε ένα νέο εργαλείο αξιολόγησης του συγκεκριμένου μοντέλου εργασίας, η Αξιολόγηση της Δραματοθεραπευτικής Απόδοσης (Dramatherapy Performance Evaluation), η οποία προκύπτει από το συνδυασμό της ψυχιατρικής και της σημειωτικής του θεάτρου, εμπνευσμένη από την Ποιητική του Αριστοτέλη.

Τέλος, στη συγκεκριμένη συγγραφική απόπειρα εμπεριέχεται ολόκληρη η διδακτορική διατριβή του Λάμπρου Γιώτη, εγκεκριμένη από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire το 2002.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και πωλείται σε έντυπη καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.