Εντυπώσεις από την παράσταση στη Χίο

Posted by
"Share"
Η παράσταση Playback αρχίζει με τους ηθοποιούς να μοιράζονται πρώτοι δικές τους σκέψεις και συναισθήματα.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο η παράσταση θεάτρου Playback με τίτλο «Share» για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου. Ο χώρος γέμισε και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η εκδήλωσε ξεκίνησε με ένα ολιγόλεπτο video για την προσφορά της Κινητής Μονάδας Χίου στα νησιά της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

Ακολούθησε η διαδραστική παράσταση Playback, κατά τη διάρκεια της οποίας οι θεατές μοιράστηκαν εμπειρίες και βιώματα, στα οποία οι συντελεστές -ηθοποιοί, μουσικός και φωτιστής- κλήθηκαν να αυτοσχεδιάσουν. Ο συντονιστής της παράστασης Δημήτρης Μπέγιογλου κατέγραψε μερικές σκέψεις του με αφορμή αυτή την βραδιά και τις παραθέτουμε:

Φώτα πλατείας χαμηλά… Το μικρόφωνο στη Στέλλα και το Νίκο: »Είναι φρίκη στα ψυχιατρεία. Περάσαμε μόνοι, απομονωμένοι… Τώρα μας φροντίζουν πολύ καλά από τη Μονάδα. Γνωριστήκαμε και είμαστε μαζί σαν ζευγάρι. Ολα είναι καλά τώρα…»
Φώτα στη σκηνή. Αγγίγματα, βλέμματα, κίνηση, ήχοι και φώτα…
Οι συντελεστές του θεάτρου Playback Ψ αυτοσχεδιάζουν. Πίσω στην πλατεία κάποια δάκρυα συγκίνησης κι εκτίμησης αρχίζουν να κυλούν. Τα βλέπω. Δακρύζω κι εγώ. Ανοίγει πάλι η πλατεία. Το μικρόφωνο τρέχει παντού. Στη μετανάστρια μάνα 25 χρόνια στο νησί, στον ψυχολόγο των προσφύγων, στον ιερέα, στο προσωπικό της Μονάδας, στον ωφελούμενο ποιητή της, στο Δήμαρχο, στον κάτοικο της Χίου. Ακούγονται πολλές φωνές, πολλά συναισθήματα, πολλά χέρια σκουπίζουν τα δάκρυα. Κάπου υπάρχουν και χαμόγελα και αστεία.
Ερχεται το τελικό χειροκρότημα. Τα φώτα σβήνουν. Όλο το θέατρο γίνεται ένα. Τα σώματα αγκαλιάζονται. Μία λέξη ακούγεται από όλους μας ξανά: Ευγνωμοσύνη…


Στα θετικά σχόλια των θεατών προσθέτουμε και τη δημόσια ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση, τράβηξε τις φωτογραφίες τις οποίες κι εμείς αναδημοσιεύουμε.

#1

Επίσης, αναφορά έγινε και στον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο. Ενδεικτικά, παραθέτουμε τη δημοσίευση του ιστότοπου alitheia.gr:

Καταγραφή

Εντυπώσεις για την παράσταση της ομάδας θα βρείτε από τον ιστότοπο politischios.gr στο άρθρο με τίτλο Το «Share» ξεκλείδωσε και τις ψυχές των θεατών πατώντας εδώ, από τον ιστότοπο chiosin.gr στο άρθρο Η Χίος «έγραψε» το δικό της έργο πατώντας εδώ και από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στο άρθρο Εκδήλωση Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου Στο Ομήρειο πατώντας εδώ.

Η ομάδα Playback Ψ έφυγε από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις. Γνώρισε υπέροχους ανθρώπους, οι οποίοι μοιράστηκαν προσωπικές τους ιστορίες και εύχεται στο προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου να συνεχίσει το έργο της για πολλά, πολλά χρόνια ακόμη! Μπράβο σας για το σημαντικό έργο που προσφέρετε!

Παράσταση "Share" στη Χίο για τα 10 χρόνια της ΚΜΨΥ Χίου
Η ομάδα Playback Ψ έξω από το «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου παρέα με την Ελβίσα-Φωτεινή Φροκάϊ (κέντρο), ψυχολόγο και μέλος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου.