20 Ιανουαρίου οι Playback Ψ στην Κέρκυρα!

Posted by

playbackΑνοιχτή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της διοργανώνει η ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ» το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, το πρωί από τις 09:30 – 14:30, στην Αίθουσα Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου. Πρόκειται για ανοιχτή εκδήλωση – βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Είμαι, γιατί είμαστε» Συνδεδεμένοι ζούμε, εξελισσόμαστε, φτιάχνουμε λειτουργικές σχέσεις, χτίζουμε κοινότητες.

Το έργο του Κέντρου Πρόληψης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών, τόσο στον τομέα της πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης, όσο και στον τομέα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συμβουλευτικής, υποστήριξης και κινητοποίησης ατόμων και οικογενειών για την ένταξή τους σε θεραπευτικά προγράμματα οικογενειακής θεραπείας και απεξάρτησης.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έχει αναπτύξει πολυεπίπεδες δράσεις με στόχο την ενίσχυση κοινωνικών θεσμών, όπως το σχολείο και η οικογένεια, ενδυναμώνοντας γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, στην ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων ζωής, καθώς και δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και την αγωγή της κοινότητας σε θέματα της ψυχοκοινωνικής υγείας, στη συνεργασία και τη δικτύωση ατόμων και φορέων με θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή.

Με δέσμευση στις αρχές και τις αξίες της πρόληψης (Σεβασμός για τον άνθρωπο – Αποδοχή και αξιοποίηση του διαφορετικού – Αλληλεγγύη – Συνεργασία – Συνεργατική οπτική για τη λύση των προβλημάτων – Έμφαση στις δυνάμεις και στα αποθέματα, που υπάρχουν στον καθένα από εμάς και στην κοινότητα), εργαζόμαστε για την ανάδειξη ενός νέου τρόπου σχετίζεσθαι φτιάχνοντας κάθε φορά το πλαίσιο που ενθαρρύνει την κατανόηση και αξιοποίηση των δυνάμεων όλων όσων συμμετέχουν, τη συνεργασία και τη συνδημιουργία των προϋποθέσεων για μια ζωή με νόημα.

Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στην ανοιχτή εκδήλωση – βιωματικό εργαστήρι που διοργανώνουμε για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων Κέρκυρας με θέμα: «Είμαι, γιατί είμαστε»:

Συνδεδεμένοι ζούμε, εξελισσόμαστε, φτιάχνουμε λειτουργικές σχέσεις, χτίζουμε κοινότητες.

Με την Αλεξάνδρα Βασιλείου, την Βέρα Λάρδη, την ομάδα «Playback Ψ»
και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-γραφείο Κέρκυρας.
το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 09:30 – 14:30
Στην Αίθουσα Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.

Πηγή: ΕΡΤ και Corfupress

Αφίσα