Σεμινάριο γνωριμίας με το Playback

Posted by

#11β

Ποιος έχει την επόμενη ιστορία;

9ωρο εργαστήριο γνωριμίας με το θέατρο playback

Έναρξη: 8 Μαΐου 2018  |  Τρίτη 8, 15 και 22 Μαΐου 18:00-21:00

Στόχος του εργαστηρίου είναι να μυήσει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία του θεάτρου playback. Το θέατρο playback ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 στην Αμερική από τους Jonathan Fox και Jo Salas. Πρόκειται για ένα αυτοσχεδιαστικό είδος θεάτρου, καθώς οι θεατές, με τη βοήθεια ενός συντονιστή, αφηγούνται δικές τους ιστορίες και οι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να τις αναπαραστήσουν. Μια ιστορία μπορεί να είναι ακόμη και μια λέξη, μια αίσθηση, ένα όνειρο ή ό,τι άλλο επιθυμεί κάποιος να εκφράσει. Οι παίκτες θα δοκιμάσουν την αναπαράσταση των ιστοριών άλλων ανθρώπων μέσω συγκεκριμένων θεατρικών τεχνικών (φόρμες), τις οποίες χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο είδος θεάτρου.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα δοκιμαστούν σε όλους τους ρόλους που έχει το θέατρο playback: θα αφηγηθούν εμπειρίες, θα δοκιμάσουν να αναπαραστήσουν αφηγήσεις, θα προσπαθήσουν να ντύσουν μουσικά τις ιστορίες που μόλις άκουσαν. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου –μέσω των αφηγήσεων βιωμάτων των συμμετεχόντων– μαζί θα αναζητήσουμε την ουσία της κάθε ιστορίας και θα προσπαθήσουμε να τη μετατρέψουμε σε λόγο, κίνηση και ήχο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη ενδιαφέρεται για την αφήγηση και την αναπαράσταση ιστοριών επί σκηνής. Ηθοποιοί ή μη, θεατρολόγοι, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, φίλοι της Tέχνης, σας προσκαλώ να αφηγηθούμε βιώματά μας και να θυμηθούμε ιστορίες, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να… αναπαραστήσουμε με ρόλους, πρόσωπα και γεγονότα βιώματα και σκέψεις άλλων ανθρώπων! Ποιος έχει την επόμενη ιστορία;

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από το θεατρολόγο και ηθοποιό Χρήστο Θεοχαρόπουλο.

Έναρξη: Τρίτη 8 Μαΐου 2018
Διάρκεια εργαστηρίου: 9 ώρες
Τρίτη 8, 15 & 22 Μαΐου
Ώρες: 6:00μ.μ.-9:00μ.μ.

Χώρος: Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός»,
Κλεισθένους 3, πλατεία Κοτζιά

Κόστος: 40 €
(Μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ. με σφραγισμένη Κάρτα Μέλους 2017 ή 2018 – άνεργοι: 30 €)

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες:
6944917246, pravissimus@yahoo.gr

Ιστότοποι:
palmos6.wordpress.com
http://www.therapy-playback.gr

KL003 (1)