Παίζοντας για το ΤΕΑΠΗ

Posted by
Από αριστερά: Μαργαρίτα Καστρινού, Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Αλέξανδρος Μισιρλιάδης, Χρήστος Θεοχαρόπουλος

Τον Ιανουάριο του 2019 είχαμε τη χαρά να μας προσκαλέσει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) να συμμετάσχουμε με μια παράσταση Θεάτρου Playback στα πλαίσια της ετήσιας Θεματικής Εργαστηριακής Εβδομάδας (ΘΕΒ).
Η Θεματική Εβδομάδα κινήθηκε γύρω από τον άξονα Η προσφυγιά: σήμερα, τότε, εμπρός μου, μέσα μου και η ομάδα Playback Ψ / Psi έδωσε μια παράσταση για ανθρώπους που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα, για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου, για ανθρώπους που εργάζονται σε αντίστοιχες δομές.
Ευχαριστούμε την Αλεξάνδρα Ανδρούτσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος ΤΕΑΠΗ, για το κάλεσμα και όλους τους συμμετέχοντες για μια παράσταση φορτισμένη με πολλή συγκίνηση σε ένα πολύ ξεχωριστό περιβάλλον. Η παράσταση δόθηκε στο χώρο που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο στην Προσφυγικής Δομή του Ελαιώνα.

Συντονισμός της παράστασης: Βέρα Λάρδη (δεξιά)

Πολλές ιστορίες συναντήθηκαν εκείνο το απόγευμα στο χώρο του Νηπιαγωγείου. Γράφει η Βέρα Λάρδη, μετά την παράσταση:
«Η γιαγιά ταξιδιώτισσα Φωτεινή, η πλατεία της Κομοτηνής ξημερώματα, ο Ξένος μέσα μου, η Σιωπή, η Ματαίωση, η Αγάπη, το Πείσμα, η Κούραση, οι δια βίου Σύντροφοι, τα βουρκωμένα μάτια, τα Ορθάνοιχτα νεανικά μπερδεμένα μάτια… και άλλα, πώς να σου τα πω, συναντήθηκαν στο κοντέινερ νηπιαγωγείο να ψάξουν το γιατί και το πως.»

Από αριστερά: Άρτεμις Χατζηαργυρίου, Μαργαρίτα Καστρινού

Η προσφυγιά: σήμερα, τότε, εμπρός μου, μέσα μου
Συντονισμός: Βέρα Λάρδη
Έπαιξαν: Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Άρτεμις Χατζηαργυρίου
Μουσική: Αλέξανδρος Μισιρλιάδης
Παράσταση στις 15.01.2019 για το ΤΕΑΠΗ

Από αριστερά: Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Άρτεμις Χατζηαργυρίου, Μαργαρίτα Καστρινού, Αλέξανδρος Μισιρλιάδης