Πρόσκληση παρουσίασης βιβλίου

Posted by

Με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τις πρώτες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω Τέχνης στην Ελλάδα, τριάντα χρόνων από την εφαρμογή της Παιγνιοθεραπείας και της Δραματοθεραπείας ειδικότερα, και με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Δραματοθεραπείας, 21-27 Οκτωβρίου 2019, οι επαγγελματικές Ενώσεις Ε.Δ.Π.Ε. και Π.Ε.Ε.Δ.Π. διοργανώνουν από κοινού παρουσίαση του βιβλίου Η Συμβολή των Ψυχοθεραπειών μέσω Τέχνης στην Ψυχιατρική Θεραπευτική. Η πολυσυλλεκτική αυτή έκδοση, που υλοποιήθηκε από τις εκδόσεις Βήτα, συγκεντρώνει την εργασία Ελλήνων Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών που εργάζονται τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό σε όλες τις μορφές ψυχοθεραπειών μέσω Τέχνης. Εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Καθηγητής Χ. Παπαγεωργίου), με πρωτοβουλία και συντονισμό του Καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργου Παπαδημητρίου και επιμελητές τους Λάμπρο Γιώτη, ψυχίατρο – δραματοθεραπευτή, Δημήτρη Μαραβελή, εργοθεραπευτή – δραματοθεραπευτή, Αφροδίτη Πανταγούτσου, εργοθεραπεύτρια – εικαστική ψυχοθεραπεύτρια και Ελένη Γιαννούλη, ψυχολόγο – εικαστική ψυχοθεραπεύτρια. Στις σελίδες του αρθρογραφούν μέλη και των δύο συλλόγων, ιδιαίτερα όσοι και όσες έχουν μια πολύχρονη εμπειρία, ερευνητικό έργο ή συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.00-20.00 στο POLIS ART CAFÉ, Πεσματζόγλου 5, πάνω από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, όπου θα μιλήσουν συγγραφείς του βιβλίου και οι επιμελητές του. Το βιβλίο αυτό εμπεριέχει τις απόψεις και την εμπειρία των πρωτοπόρων συναδέλφων στην εφαρμογή των μεθόδων Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας και προσφέρει στους νέους συναδέλφους μια συνολική εικόνα της δυναμικής και πολύμορφης ιστορίας των κλάδων αυτών.

Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε απόψεις για τη συνέχιση της πορείας μας και να ευχηθούμε με ένα ποτό και μουσική να είναι καλοτάξιδη αυτή η έκδοση.
Τα Δ.Σ. των Ε.Δ.Π.Ε και Π.Ε.Ε.Δ.Π