Δραματοθεραπεία

Δραματοθεραπεία

Δραματοθεραπεία είναι η μορφή εκείνη της ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί τη θεατρική έκφραση με θεραπευτικό σκοπό.

Ομάδα Δραματοθεραπείας
Η ομάδα αυτή έχει στόχο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό. Ως θεραπεία, στοχεύει στην ανάδυση και την έκφραση των εσωτερικών αναπαραστάσεων των μελών της και στην ένωσή τους σε ένα δυναμικό ομαδικό βίωμα με όχημα τη δραματική έκφραση.  Δεν παίζουμε θέατρο και δεν χρειάζεται προηγούμενη θεατρική εμπειρία – ανακαλύπτουμε και διερευνάμε την θεατρικότητα που ξεδιπλώνεται καθημερινά στον κόσμο γύρω μας, αλλά και στον εσωτερικό μας κόσμο. Μοιραζόμαστε τις συγκρούσεις και τη δύναμη που διαθέτουμε, καλλιεργώντας τη δημιουργικότητά και την ευαισθησία μας και προσφέροντας τη δική μας αλήθεια στους άλλους. Χρησιμοποιούμε εκτός από τον λόγο, την έκφραση του σώματός μας, την εικόνα, τη μουσική. Το θεραπευτικό αυτό ταξίδι θα αποτελέσει και τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσης για εκείνα τα μέλη της ομάδας που θα θελήσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Δραματοθεραπεία. Η ομάδα είναι ανοικτού τέλους, με σταθερά μέλη (5-12) και δέχεται καινούργια μέλη τον Ιανουάριο κάθε έτους μετά από επικοινωνία με το θεραπευτή της. 

Τα άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
▪️ Παρότι ο χρόνος συμμετοχής στην ομάδα υπολογίζεται στα χρόνια εκπαίδευσης στη Δραματοθεραπεία για εκείνα τα μέλη που ενδιαφέρονται για την ανάλογη σπουδή, η ομάδα είναι πρωτίστως βιωματική και αποτελεί για όλα τα μέλη της ψυχοθεραπευτική διεργασία.
▪️ Προηγείται περίοδος ατομικών συνεδριών με το συντονιστή της ομάδας, ψυχίατρο – δραματοθεραπευτή Λάμπρο Γιώτη, μετά από προσωπική επικοινωνία μαζί του το Σεπτέμβριο κάθε έτους.
▪️ Η συμμετοχή στην ομάδα συναποφασίζεται από το θεραπευτή και το θεραπευόμενο άτομο μετά από την περίοδο ατομικών συνεδριών.
▪️ Τα άτομα που θα αποτελέσουν μέλη της ομάδας δεσμεύονται για ένα χρόνο τουλάχιστον παραμονής σε αυτή, από τον Ιανουάριο του έτους εισαγωγής μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου, με διακοπές δυο μηνών το καλοκαίρι (που δεν χρεώνονται) και δεκαπενθημέρου την περίοδο Χριστουγέννων και Πάσχα.

Δραματοθεραπευτικές τεχνικές

Συντονιστής:

Λάμπρος Γιώτης 
Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής (Ph.D.) και σκηνοθέτης

Κάθε δεύτερο Σάββατο 17:00 – 20:00

Πληροφορίες:
✉️ layo@otenet.gr
📞 6938719138