Ελληνική Σχολή Θεάτρου Playback

Η 1η πιστοποιημένη Σχολή αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου Playback στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Η ομάδα θεάτρου «Playback Ψ», μετά από πολυετή πορεία (ήδη από το 2004) συνεχούς έρευνας πάνω στο θέατρο Playback και αντίστοιχης καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει τη χαρά να ανακοινώνει, τον Νοέμβριο του 2019, τη δημιουργία της πρώτης πιστοποιημένης σχολής αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου Playback στην Ελλάδα από το διεθνές Κέντρο για το Θέατρο Playback της Νέας Υόρκης, «Centre for Playback Theatre» (CPT). Γίνεται έτσι, η 14η ομάδα παγκοσμίως, μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, που απολαμβάνει αυτή τη δυνατότητα.

Στο τιμόνι της σχολής «Greek School of Playback Theatre» βρίσκονται ο ψυχίατρος – δραματοθεραπευτής και σκηνοθέτης Λάμπρος Γιώτης, ο οποίος ασχολείται με το Θέατρο Playback εδώ και 20 χρόνια και ο ψυχολόγος – ηθοποιός Δημήτρης Μπέγιογλου, αμφότεροι πιστοποιημένοι δάσκαλοι από το CPT της Νέας Υόρκης, κέντρο που ιδρύθηκε από τους δημιουργούς αυτού του θεατρικού είδους, Jonathan Fox και Jo Salas.

Η πιστοποίηση της σχολής έρχεται να προσφέρει εκπαίδευση και εμπειρία και να διαδώσει το Playback, ένα είδος θεάτρου με καλλιτεχνική, κοινωνική και θεραπευτική αξία. Το «Greek School of Playback Theatre» απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς αλλά και οποιονδήποτε θέλει να μυηθεί στο θεατρικό αυτό είδος και οργανώνει εκπαιδεύσεις σε επίπεδο core training (βασικές αρχές) και advanced (για άτομα που έχουν λάβει τη βασική εκπαίδευση).

Γενικές πληροφορίες:

Τα μαθήματα όλων των εκπαιδεύσεων υλοποιούνται στην Ελληνική Σχολή Θεάτρου Playback (GSPT), Κλεισθένους 3 & Σοφοκλέους (Πλατεία Κοτζιά), 6ος όροφος, πλησίον σταθμών μετρό «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι».

Σε περίπτωση που ληφθούν -εκ νέου- έκτακτα μέτρα από την Πολιτεία κατά του COVID-19 και απαγορευθούν οι δια ζώσης συναντήσεις, οι εκπαιδεύσεις θα προσαρμοστούν και θα συνεχιστούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα (ZOOM).

Με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων : 16 άτομα

Διδάσκουν μέλη της ομάδας Θεάτρου Playback Ψ:

Λάμπρος Γιώτης
ψυχίατρος δραματοθεραπευτής, σκηνοθέτης, Ιδρυτής της ομάδας Playback Ψ, CPT accredited trainer και Υπεύθυνος Σπουδών της GSPT

Δημήτρης Μπέγιογλου
κλινικός ψυχολόγος, ηθοποιός, τραγουδοποιός, CPT accredited trainer

Χριστίνα Φραγκιαδάκη
ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια, ηθοποιός

Βέρα Λάρδη
ψυχοθεραπεύτρια, ψυχοδραματίστρια, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ηθοποιός


Χρήστος Θεοχαρόπουλος
ηθοποιός, θεατρολόγος, σκηνοθέτης

Μαργαρίτα Καστρινού
ηθοποιός, θεατρολόγος, σκηνοθέτης


Κατερίνα Γουέμπστερ
ηθοποιός, θεατρολόγος

E: greekspt@gmail.com