Το θεατρικό εργαστήρι σε… ζωντανή βιντεοπροβολή!

Posted by

Το θεατρικό εργαστήρι του «Παλμού» παρουσιάζει αποσπάσματα από το έργο «Απαρατήρητοι» της Αγγελικής Σπανού.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοχαρόπουλος

Παίζουν: Νίκη Αδαμοπούλου, Λίνα Γιαννοπούλου, Παύλος Δρακούλης, Κατερίνα Μίχα, Γρηγόρης Μπερσής, Μερόπη Πανταζίδου, Άννα Πολίτου, Λεόντιος Χαβιάρας

Διάρκεια προβολής: 70′

Σάββατο 27 Ιουνίου και Κυριακή 28 Ιουνίου στις 21:00

Οι προετοιμασίες των μονολόγων του έργου στο θεατρικό χώρο του «Παλμού» ανακόπηκαν εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η Πολιτεία (λογώ COVID-19) και η ομάδα από το Μάρτιο και μετά εστίασε την προσπάθειά της στο να ολοκληρωθεί η φετινή προσπάθεια με τη ζωντανή βιντεοπροβολή σε διαδικτυακή πλατφόρμα. Επιλέχθηκαν αισθητά λιγότερα αποσπάσματα από όσα αρχικά προγραμματίζαμε, ακριβώς για να μη γίνει κουραστική η παρουσίασή της στους θεατές. Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το εγχείρημα έχει σχεδιαστεί για παρακολούθηση από υπολογιστή (σταθερό ή φορητό). Τα κινητά και οι ταμπλέτες αντενδείκνυνται, λόγω τηλεσκηνοθεσίας.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το ZOOM.

Είναι χρήσιμο κατά την είσοδό σας να έχετε ήδη απενεργοποιήσει τη χρήση κάμερας ή μικροφώνου. Επίσης, επιλέξτε στις ρυθμίσεις της σύνδεσης «Hide non video participants» ώστε να εμφανίζονται στην οθόνη σας μόνο όσοι απ’ τους ηθοποιούς ανοίγουν την κάμερά τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες/σύνδεσμο της ζωντανής βιντεοπροβολής:
associationpalmos@gmail.com
T: 6944917246

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:)
Έχεις προσέξει ποτέ τα χέρια της ταμία στο σουπερμάρκετ που ψωνίζεις; Ξέρεις το όνομα του ντελιβερά που σου φέρνει την παραγγελία σου; Είναι ερωτευμένη η κυρία στα διόδια; Πώς αντέχει την μπόχα η οδοκαθαρίστρια; Τι σκέφτεται μια τηλεφωνήτρια όταν τελειώνει η βάρδια; Βαριέται μια ταξιθέτρια βλέποντας την ίδια παράσταση κάθε βράδυ; Ποιος έχει πιο πολύ στρες, ο παρκαδόρος στο πλοίο ή ένας τραυματιοφορέας; Πόσα μαθαίνει ένας θυρωρός σε μεγάλο κτίριο; Τι νιώθει ένας δικαστικός κλητήρας την ώρα της έξωσης; Και τι ζωή είναι αυτή; Υπάρχει πόνος, έλλειψη, απελπισία ή μόνο ανία, μοναξιά και εσωτερική ακινησία; Συνηθίζεται η πλήξη ή γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη; Αντέχεται η απόσταση από τους άλλους και ο καταναγκασμός της επανάληψης; Και όλοι αυτοί, οι απαρατήρητοι, πώς μας βλέπουν; Τι σκέφτονται για εμάς; Σίγουρα πολύ περισσότερα απ’ όσα εμείς γι’ αυτούς. Δεν τους αναγνωρίζουμε, δεν τους προσέχουμε, δεν μας ενδιαφέρει να τους ακούσουμε. Και ίσως κάτι χάνουμε. Γιατί εκείνοι μας ξέρουν καλά. Κάποιες φορές καλύτερα απ’ όσο εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.