Γνωριμία με το Θέατρο Playback (Core Training)

Η Ελληνική Σχολή Θεάτρου Playback (Greek School of Playback Theatre), η μόνη πιστοποιημένη σχολή Θεάτρου Playback στην Ελλάδα, σχεδιάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στο Θέατρο Playback για όλες και όλους εσάς που επιθυμείτε να γνωρίσετε αυτό το συναρπαστικό είδος Θεάτρου! Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψουμε τον τρόπο που ακούμε τις ιστορίες των ανθρώπων και τον τρόπο που τις αναπαριστούμε!

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε τέσσερα Σαββατοκύριακα, δηλαδή οκτώ τετράωρες συναντήσεις (14:00-18:00) και απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με αυτό το αυτογνωστικό θεατρικό μέσο, χωρίς να προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στο Θέατρο Playback (ή στο θέατρο γενικότερα).

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου:
15 και 16 Ιανουαρίου 2022
29 και 30 Ιανουαρίου 2022
12 και 13 Φεβρουαρίου 2022
26 και 27 Φεβρουαρίου 2022

Ώρες:
14:00-18:00

Διδάσκονται: τεχνικές αναπαράστασης Playback, σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμός με κίνηση, φωνή και λόγο, θεατρική συμβολοποίηση, μυθοπλασία και αφήγηση, δόμηση και αποδόμηση μιας ιστορίας, δυναμική ομάδας, διεργασία ειδικών θεματικών κ.ά.

Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με αυτό το αυτογνωστικό θεατρικό μέσο που αποτελεί ένα χρήσιμο θεατρικό εργαλείο για την ακρόαση στο θέατρο, την πρόβα, τη δουλειά σε ομάδα, τα θεραπευτικά πλαίσια, την εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς να προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στο Θέατρο Playback.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο γνωριμίας με το Θέατρο Playback θα αναλάβουν να διδάξουν ο Δημήτρης Μπέγιογλου και ο Χρήστος Θεοχαρόπουλος, μέλη της ομάδας Θεάτρου Playback Ψ και καθηγητές της Σχολής (GSPT).

Κόστος συμμετοχής: 100€ μηνιαίως (200€ συνολικά)

Διεξαγωγή σεμιναρίου εν μέσω Covid-19: Σημειώνουμε πως στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα τα οποία διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης είτε τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου (rapid test). Η επαλήθευση των παραπάνω θα γίνεται από την εφαρμογή του Gov.gr με σάρωση του QR code του πιστοποιητικού, με απαραίτητη την επίδειξη ταυτότητας, ως στοιχείο ταυτοποίησης. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική κατά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην έδρα της Σχολής: Κλεισθένους 3, πλατεία Κοτζιά (Αθήνα), πλησίον στάσεων μετρό «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι».

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής: Ε: greekspt@gmail.com T: 6974668689, 6944917246

Βιογραφικά σημειώματα καθηγητών:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΓΙΟΓΛΟΥ
Είναι κλινικός ψυχολόγος, ηθοποιός, τραγουδοποιός και πιστοποιημένος εκπαιδευτής του θεάτρου Playback.
Σπούδασε στην Αθήνα, το Παρίσι και το Ταλίν. Είναι ιδρυτής του Κέντρου Αποχής και Επαναβίωσης και συνιδρυτής της Ελληνικής Σχολής θεάτρου Playback.
Μέσα από την εμπειρία 25 ετών στην ψυχοθεραπεία, το θέατρο και την εκπαίδευση στην Ελλάδα και διεθνώς, φέρνει διαρκώς κοντά ανθρώπους διαφορετικούς, και ονειρεύεται να συντάξει μία και μοναδική ανθρώπινη ιστορία φτιαγμένη από όλες όσες έχουν ακουστεί έως τώρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας (2002) και την Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Ίασμος (2005), με μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (2017). Ως ηθοποιός συμμετέχει από το 2006 στην ομάδα Playback Ψ (σκην: Λάμπρος Γιώτης), την πρώτη επαγγελματική ομάδα θεάτρου playback στην Ελλάδα, δίνοντας παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές (Βικτώρια, Studio Μαυρομιχάλη, Booze, κ.α.) και σε δομές/πλαίσια όπως σχολεία, μονάδες υγείας, συνέδρια, κλπ. Από το 2012 διδάσκει Playback ως καθηγητής/επιμορφωτής, ενώ από το 2013 είναι εκπαιδευτής στο θεατρικό εργαστήρι για μη επαγγελματίες ηθοποιούς του Παλμού (Αθήνα).