Ολοκληρώθηκε η Βασική Εκπαίδευση από την GSPT

Posted by
Η ομάδα που πραγματοποίησε τη Βασική Εκπαίδευση (Core Training)

Μια ακόμη περίοδος εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Σχολή Θεάτρου Playback. Η Βασική Εκπαίδευση, διεργασία 32 συνολικά ωρών, πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022, μέσα σε 4 σαββατοκύριακα. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το συναρπαστικό αυτό είδος, να μοιραστούν δικές τους ιστορίες, να αναπαραστήσουν στη σκηνή στιγμιότυπα από τις ζωές των υπόλοιπων εκπαιδευόμενων. Την προσπάθεια αυτή συντόνισαν ο Δημήτρης Μπέγιογλου και ο Χρήστος Θεοχαρόπουλος (φωτογραφία).

Η Βασική Εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε μια παράσταση Θεάτρου Playback, ώστε να κατανοήσουν την τελετουργία, την ενεργητική ακρόαση που απαιτείται, την ετοιμότητα για αυτοσχεδιασμό, την ευθύνη διαχείρισης μιας ιστορίας που ακούγεται από κάποιον θεατή. Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 στον «Παλμό» πραγματοποιήθηκε με την παρουσία φίλων το αποτέλεσμα αυτής της σύντομης διαδρομής, με τη μορφή μιας παράστασης. Ως θεατής, παρακολούθησε και ο Λάμπρος Γιώτης την παράσταση, ως ιδρυτής της Playback Ψ, της πρώτης επαγγελματικής ομάδας θεάτρου Playback στην Ελλάδα, αλλά και με τον ρόλο φυσικά του εκπαιδευτή της Σχολής (φωτογραφία).

Κατά το κλείσιμο του εκπαιδευτικού κύκλου, δόθηκαν οι τίτλοι σπουδών από την Ελληνική Σχολή Θεάτρου Playback, τη μοναδική πιστοποιημένη ελληνική Σχολή. Αποφοίτησαν επιτυχώς οι παρακάτω συμμετέχουσες και συμμετέχοντες:
Μαρία Βουτσινά, Μάγια Γκουρτσογιάννη, Πέγκυ Κακαέ, Δέσποινα Καρπουζλή, Μαριλένα Λυριτζή-Αντωνιάδη, Νίκη Μητσάκου, Άννα Μπακαντάκη, Αντώνης Παππάς, Ακριβή Σασσάλου, Δέσποινα Σαχά.

Οι εκπαιδευτές εύχονται ολόψυχα στην ομάδα αποφοίτων να θυμούνται με χαρά αυτή την εμπειρία και μακάρι να συνεχίσουν όσες και όσοι θελήσουν τη συνέχεια των σπουδών τους, εισερχόμενοι στον Ενδιάμενο κύκλο Εκπαίδευσης (Intermediate Training).

Δημήτρης Μπέγιογλου
Χρήστος Θεοχαρόπουλος
Λάμπρος Γιώτης