Δύο παραστάσεις για τη διεθνή κοινότητα Playback!

Posted by

Η Εταιρεία Εφαρμοσμένου Θεάτρου «Playback Ψ» σε συνεργασία με την Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» ανακοινώνουν δύο παραστάσεις Playback μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα του ZOOM για τη διεθνή κοινότητα του Θεάτρου Playback. Οι παραστάσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια της μεγάλης αποδοχής από το κοινό της σειράς παραστάσεων με τίτλο «Παράθυρα» που πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Σε αυτές τις παραστάσεις συμμετείχαν και άτομα που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην έδρα του θεατρικού μας χώρου του «Παλμού» (Κλεισθένους 3, πλατεία Κοτζιά) είτε επρόκειτο για άτομα με δύσκολη μετακίνηση σε ατομικό επίπεδο είτε για συμμετέχοντες/ούσες από την επαρχία. Επιπρόσθετα, μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι είχαμε και πολλούς Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας κατά κύριο λόγο ιστορίες ξενιτιάς, συγκίνησης και νοσταλγίας για την πατρίδα.

Με όλα τα παραπάνω ως αφορμή, καταλήξαμε στο να δημιουργήσουμε δύο ακόμη δρώμενα στα οποία θα παρουσιάσουμε την τεχνική που αναπτύξαμε από τον Σεπτέμβρη του 2021 πειραματιζόμενοι στα «παράθυρα» της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΖΟΟΜ. Με αφετηρία τα σχόλια των συμμετεχόντων στις προηγούμενες διαδικτυακές παραστάσεις στην πλατφόρμα, θα δώσουμε δύο παραστάσεις στις 14 και στις 21 Φεβρουαρίου 2021 για τη διεθνή κοινότητα του Θεάτρου Playback. Τα «Παράθυρα» λοιπόν μεταφράζονται σε… «Tiles»! Το είδος αυτό ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. τη δεκαετία του ’70 από τον Jonathan Fox και τη Jo Salas και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι υπεροβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι πλέον σε κάθε γωνιά της γης υπάρχουν ομάδες που αυτοσχεδιάζουν και πειραματίζονται στο Θέατρο Playback. Οι παραστάσεις αυτές θα δοθούν στην αγγλική γλώσσα και είστε παραπάνω από ευπρόσδεκτοι/ες να συμμετάσχετε! Οι ώρες παραστάσεων είναι διαφορετικές προκειμένου να καλύψουμε γεωγραφικά όσο περισσότερες χώρες μπορούμε, προκειμένου να καταφέρουν να παρακολουθήσουν σε τοπική ώρα με άνεση την παράσταση. Η αγορά εισιτηρίων γίνεται με την εγγύηση της Eventbrite, της ασφαλούς πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών για έκδοση εισιτηρίων.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως θα συμμετάσχουν ως θεατές και οι ιδρυτές του είδους από τις Η.Π.Α., γεγονός που μάς τιμά και μας γεμίζει ενθουσιασμό!

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στις 14:00 (ώρα Ελλάδος)
Κυριακή
21 Φεβρουαρίου 2021 στις 21:00 (ώρα Ελλάδος)
Αγορά εισιτηρίων: https://tiles.eventbrite.co.uk

Σας περιμένουμε και εσάς σε αυτή τη μοναδική εμπειρία, όπου αφηγούμαστε ιστορίες και κατόπιν τις παρακολουθούμε «επί σκηνής»! Let’s watch!

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από παράσταση μέσω διαδικτύου (ΖΟΟΜ)