Στιγμές από την παρουσίαση βιβλίου – Playback Ψ

Posted by

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 η θεατρική ομάδα Playback Ψ φιλοξενήθηκε στην αυλή του Τεχνοχώρου Φάμπρικα (Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος) στον Κεραμεικό για την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου ελληνικής γραφής πάνω στο Θέατρο Playback. Πολλοί φίλοι και γνωστοί, θεατές των παραστάσεων αυτών όλα αυτά τα χρόνια και υποστηρικτές της ομάδας, έδωσαν το «παρών» και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Το πάνελ των ομιλητών (από αριστερά): Λάμπρος Γιώτης, Ελένη Γύρα, Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, Άλκηστις Κοντογιάννη

Η ιστορία της ομάδας Playback Ψ είναι πια πολυετής, και έχοντας συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη της προχώρησαν στη καταγραφή σημαντικών στιγμών της 17χρονης πια πορείας της και μοιράζονται με την κοινότητα ένα βιβλίο για όσα αφορούν τη δική της ιστορία μέσα στο θεατρικό χρόνο. Την επιμέλεια του βιβλίου έχει ο ιδρυτής της ομάδας Playback Ψ, ψυχίατρος-δραματοθεραπευτής και σκηνοθέτης της ομάδας, Λάμπρος Γιώτης, ο οποίος άνοιξε τη βραδιά παρουσίασης με τη δική του αφήγηση στιγμών προσωπικών αλλά και της ομάδας. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος ενέταξε πολλές φορές παραστάσεις της ομάδας σε δράσεις για μια πιο ανθρώπινη ψυχιατρική. Κατόπιν, η Άλκηστις Κοντογιάννη, ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία έδωσε χώρο στο Playback στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Η Δραματική Τέχνη και οι Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση», ενώ η Ελένη Γύρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και art therapist μίλησε για τη συνεργασία της με τον Λάμπρο Γιώτη στο Νοσοκομείο Ημέρας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Στη βραδιά, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων αγαπημένα μέλη της ομάδας Playback Ψ, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνογράφοι-ενδυματολόγοι, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους και ο Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας, Ιωσήφ Βιβιλάκης, η ηθοποιός Ρένη Πιττακή, ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ, Γιώργος Γιανναράκος, ο διευθυντής φωτογραφίας Αργύρης Θέος, μέλη της Ελληνικής Σχολής Θεάτρου Playback (GSPT) και του θεατρικού εργαστηρίου του ‘Παλμού’.

Μετά τις εισηγήσεις των τεσσάρων ομιλητών, ο Λάμπρος Γιώτης έδωσε το μικρόφωνο/σκυτάλη σε όλα τα μέλη που έχουν συνεργαστεί με την ομάδα Playback Ψ και μίλησαν ο καθένας από τη δική του οπτική για τη σχέση με αυτό το ιδιαίτερο θεατρικό είδος αλλά και την ομάδα. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από όσα συνέβησαν εκείνη τη βραδιά:

Τέλος, σημειώνουμε πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, τηρήθηκε το πρωτόκολλο και όλα τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας (Covid-19). Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας, ευχαριστούμε και τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα για την θερμή υποδοχή και… περιμένουμε να διαβάσετε το βιβλίο μας!!

Στιγμές της ομάδας παρουσιάζονται σε βιντεοπροβολή στην αυλή του Τεχνοχώρου Φάμπρικα

Το βιβλίο Playback Ψ – Παίζοντας στο θέατρο τις ιστορίες του κόσμου διατίθεται άμεσα στον Παλμό (Κλεισθένους 3, Πλατεία Κοτζιά) και στο βιβλιοπωλείο Πελαργός (Ιπποκράτους 75, Αθήνα). Πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Μέλη της ομάδας Playback Ψ, η οποία μετρά 17 χρόνια πορείας (2021) με πολλούς συνεργάτες και πολλές ωραίες στιγμές…